vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

Esmaa Alariachi komt met nieuw online talkshow 'ESMAA' op life24

Esmaa Alariachi komt met nieuw online talkshow 'ESMAA' op life24

August 17, 2020 2 min read

Esmaa Alariachi, bekend van De Meiden van Halal en Mama’s van Halal is nu solo te zien in haar eigen gelijknamige talkshow ESMAA. In het programma gaat zij in gesprek met verschillende gasten die haar om de een of andere reden inspireren en haar nieuwsgierigheid wekken. Zij wil graag weten waarom iemand een bepaalde keus heeft gemaakt in het leven of waarom juist niet. Zij wil weten hoe en waarom de gast iets doet en wat er zo bijzonder aan is. Dit kunnen bekenden maar ook minder bekenden zijn.

In de show worden de vragen gesteld die in de mainstream media niet vaak voorkomen. Esmaa gaat graag dieper in op de verhalen en de achterliggende gedachten. Hiermee leer je in ESMAA de gasten net op een andere manier kennen dan in andere shows. Esmaa interviewt de gasten niet, zij gaat met ze in gesprek en kan zelf ook aan de tand gevoeld worden door de gast.

Gefeliciteerd, je eerste video van ESMAA is online. Hoe vind je het, je eerste eigen solo talkshow?
“Ik ben altijd ontzettend benieuwd naar anderen en stel altijd de waarom vraag. Om dit persoonlijk vanuit mijn eigen oprechte nieuwsgierigheid te mogen doen, vind ik fantastisch. Het gesprek is rauw, en we proberen zoveel mogelijk het gesprek echt en puur te laten zien, zonder hele gelikte montages en edits.”

Wat wil je met ESMAA bereiken?
“Ik wil meer kleur in beeld dan nu het geval is. Ik wil een ander geluid laten horen. In de huidige media is veel van hetzelfde te zien qua inhoud en de gasten die belicht worden. Talenten met een kleur zijn op dit moment ontzettend onderbelicht, vind ik. Zij zijn alleen welkom in praatprogramma’s of andere tv-shows wanneer zij echt op het hoogste niveau iets bereikt hebben en ergens in excelleren of vaak hun populariteit via online kanalen hebben behaald, waar de mainstream uiteindelijk niet omheen konden. Ook zijn de gesprekken vaak over de successen of hele actuele zaken en niet inhoudelijk over de persoon erachter. De gasten in ESMAA zijn juist verschillend en niet de standaard talkshow gasten die nu veel worden gezien. Zij worden geselecteerd op verhaal, niet op achterban of populariteit.” Aldus Esmaa.Esmaa is niet altijd fan van haar gasten. Ook dit zorgt voor de nodige discussie waarin zij vooral haar gast in een dialoog probeert te begrijpen. “Ik denk dat mijn gasten bij mij in de stoel net meer durven te delen dan ze normaal doen, omdat zij zich meer op hun gemak voelen en de ruimte krijgen echt hun ding te delen.”

De eerste show van ESMAA met Nazmiye Oral is nu te zien op life24.TV.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.