vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

De maxi-jurk DE trend van 2020? Deze Arabische topdesigners weten het zeker!

De maxi-jurk DE trend van 2020? Deze Arabische topdesigners weten het zeker!

April 22, 2020 5 min read

Inmiddels hebben we alle recepten voor bananenbrood uitgeprobeerd en zijn de hoeken en gaten van zolder tot kelder schoongepoetst. Uitpuilende kledingkasten zijn uitgepluist en hebben weer ruimte voor nieuwe stijlen. Tijd vooruit te kijken hoe de huispak, kandoura, pyama of lang shirt in te ruilen voor een stijlvol luchtige zomeroutfit.  Miss UMA heeft zes Arabische ontwerpers met de nieuwste modest fashion collecties van 2020 ter inspiratie voor je op een rij gezet, die het verkleden voor de spiegel absoluut de moeite waard maken. Al is het maar voor een gezellig avondje Netflixen op de bank!

Bijna alle zes ontwerpers zijn het eens over wat de trend voor de komende zomer is: de maxi-jurk. Alle Lente / Zomer 2020 collecties bevatten prachtige maxi-jurken van luchtige stoffen, neutrale tinten met zwierige silhouetten. Van geplooide jurken tot aan haute couture klassieke driedelige setjes, deze zomer word je qua kleding voorzien in alles wat bijdraagt aan het in stijl doorbrengen van de lange zomeravonden (in de tuin). En natuurlijk genoeg voer voor je insta-stories #blijfthuis.

 

Amal Al Raisi SS20 collection. Photo: Amal Al Raisi

Amal Al Raisi SS20 Collection. Foto: Amal Al Raisi

 

Amal al Raisi
Amal al Raisi komt uit Oman en startte in 2007 haar kledinglijn. Zij liet zich in de collectie voor 2020 inspireren door een klassiek muzikaal orkest dat 20 jaar geleden in opdracht van Sultan Al Qaboos werd opgericht. Het orkest moest aangeven hoe diep muziek in de Omaanse cultuur geworteld zat. Amal probeert altijd iets uit de Omaanse cultuur toe te voegen aan haar ontwerpen dus was deze gelegenheid het perfecte moment dit te omarmen.

De collectie bestaat uit vloeiende stijlen die de melodieuze essentie van muziek weerspiegelen. In het kleurenpalet is gekozen voor wit, rozenstof en mistig blauw voor een rustgevende, klassieke uitstraling.
Zelf is Amal fan van de comfortabele palazzo broek die deze zomer niet mag ontbreken in elke kledingkast. Mocht ze de deur uit gaan combineert zij die het liefst met de perfecte riem en pumps.

Als tip geeft zij te investeren in jurken met ademende stoffen, die uit één stuk gemaakt zijn. De 2020 collectie bevat bijvoorbeeld jurken in wikkelstijl met zwierige stoffen die kunnen worden gecombineerd met flats en zonnebrillen voor een rondje naar de supermarkt. Op deze manier versla je de zomerse hitte in stijl als geen ander.

 

 

 IAM MAI SS20 Collection. Photo: IAM MAI

IAM MAI 2020 Collectie. Foto: IAM MAI

IAM MAI
IAM MAI, gevestigd in de VAE, is groot in het maken van Capsule collecties. Dit zijn 5 tot max 10 kledingstukken die allemaal met elkaar te combineren zijn. Praktisch en handig!
Mai Albudoor, de oprichtster van IAM MAI, liet zich voor 2020 inspireren door grafische lijnen, de opeenvolging van bijvoorbeeld trappen en de eenvoud van structuur. Dit zie je in de collectie vooral terug in het gebruik van artistieke plooien en lijnen.
Voor de zomer tipt IAM MAI stijlen in tonale kleuren. Kleuren die tijdloos zijn en daardoor veelzijdig te combineren. De favorieten voor deze zomer zijn simpel, comfortabel en licht van stof. Volumineuze culottes, dat zijn de luchtige wijde broeken met driekwart pijpen, met bijpassende tops en jurken met plooien zijn het hoogtepunt van deze collectie. Door ze te combineren met hakken of sneakers kun je deze stukken snel in een compleet andere stijl omtoveren.

 

Illustrella Moda SS20 Collection. Photo: Illustrella Moda

Illustrella Moda SS20 Collection. Photo: Illustrella Moda


Illustrella Moda
Illustrella Moda, opgericht in de VAE door de 3 zusjes Alia, Ahad en Afra Bin Haider haalt inspiraties uit alle elementen die ze omringen. Zo werd Illustrella Moda voor de Farfalla-collectie 2020, aangetrokken door de schoonheid van vlinders en hoe het transformatie en creativiteit symboliseert. Op basis hiervan is een collectie ontwikkeld die de start van een nieuw seizoen eert. Het uitgangspunt van deze collectie was het ontwerpen van details die artistiek verwijzen naar de vlinder. Plissés zijn in de ontwerpen opgenomen om de vleugels van een vlinder te weergeven en als een belangrijk element van deze collectie fungeren.

De populaire kleuren voor zomer 2020 voor Illustrella Moda zijn pasteltinten. Pastelkleuren zijn vrouwelijk en delicaat maar geven een licht en luchtig gevoel. Perfect voor een warme zomerdag. De Farfalla-collectie bevat ook blazers met drie kraagjes die een nieuwe draai aan de populaire blazer geeft, in deze tijd een onmisbaar item in de garderobe van elke vrouw.

Voor de zomer geven de zusjes de voorkeur aan lange jurken in combinatie met platte muiltjes met hoed voor een chique maar comfortabele kledingstijl.  Farfalla biedt A-lijn jurken in lichte stoffen die goed met verschillende accessoires en schoenen te matchen zijn.

 

Marina Qureshi SS20 Collection. Photo: Marina Qureshi

Marina Qureshi SS20 Collection. Photo: Marina Qureshi

Marina Qureshi
Marina Qureshi pendelt tussen Dubai en Londen en wordt met haar creaties bejubeld door celebrities als Lara Stone, Florence Welch, Amanda Seyfried en Ellie Goulding.
Afgelopen zomer deed Marina inspiratie op tijdens haar vakantie op de Komodo Island. Dit eiland inspireerde haar om te werken aan een collectie voor 2020 die de roze stranden en zomeravonden weerspiegelen.
Het kleurverhaal en de functionaliteit van de stijlen waren het uitgangspunt van deze collectie.
Als trend voor de zomer 2020 kiest Marina voor oversized mouwen. En ook zij is fan van de luchtige zomerjurk als must-have voor deze zomer. Als beste tip geeft Marina te investeren in een aantal items van hoge kwaliteit in een tijdloze stijl die meerdere seizoenen meekunnen.

 

Serrb SS20 Collection. Photo: Serrb

Serrb SS20 Collection. Photo: Serrb


Serrb
Serrb is een jong designersmerk gespecialiseerd in Abaya’s Caftans en andere populaire modest fashion trends met exclusief en kwalitatieve stoffen.

Voor de Lente / Zomer 2020 hebben zij zich gefocust op een Ramadancollectie geïnspireerd door Marokko. Het uitgangspunt van deze collectie was het op een eigentijdse manier integreren van Marokkaanse details en vormen. We hebben dit gedaan door kwasten en franjes te combineren met hedendaagse silhouetten.

Ook Serrb kiest het liefst een lange zwierige jurk voor een lange warme zomerdag. Voor de dagelijkse boodschapjes kiezen zij voor kledingstukken die licht genoeg zijn om in de zomer te dragen, maar die ook in de winter gelaagd gedragen kunnen worden.

 

Twisted Roots SS20 Collection. Photo: Twisted Roots

Twisted Roots SS20 Collection. Photo: Twisted Roots

Twisted Roots
Twisted Roots ook gevestigd in Dubai, is in 2014 opgezet door Latifa Algurg. In haar baan als technisch ingenieur kon zij haar creativiteit niet kwijt en startte dit modest fashion merk. Twisted Roots is geïnspireerd op reizen en architectuur en onderscheid zich door de creaties in meerdere lagen.

De natuurlijke schoonheid en eclectische cultuur van de Seychellen waren dit seizoen de inspiratie voor de collectie. De verbondenheid tussen de mensen, het land en de zee en hoe dit de traditionele kunst en kleding beïnvloed, was leidend in de ontwerpsessies.
De favoriete trends van Latifa voor de zomer zijn luchtige maxi-jurken die perfect zijn voor het warme weer!
Uit de collectie Lente / Zomer 2020 kleed Latifa de Aldabra-plaid aan met een wit T-shirt en een spijkerbroek voor een informele daglook. Ook favoriet is de Esmeralda-jurk met een paar hakken voor overdag. Een paar hakken en flats zijn altijd handig, hiermee kun je alles op meerdere manieren combineren.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.