vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

Zweetgeuren te lijf met natuurlijke deodoranten van LaNaturel

Zweetgeuren te lijf met natuurlijke deodoranten van LaNaturel

May 12, 2020 3 min read

LaNaturel

LaNaturel is een Suits bedrijf dat hoogwaardige verzorgingsproducten maakt zonder giftige en gevaarlijk synthetische chemicaliën. LaNaturel gelooft, net als miss UMA, in de kracht van de natuur en dat er goed werkende verzorgingsproducten gemaakt kunnen worden die onze gezondheid niet schaadt.

Bij miss UMA kun je drie van hun top producten vinden; de DeoCrystal, de Deo Roll-on en de voetenspray.

Zoektocht naar de perfecte, natuurlijke deodorant

Deze natuurlijke deodoranten werken anders dan de standaard deodoranten. Bij ‘normale’ deodoranten worden er behoorlijke sterke geuren gebruikt om de transpiratie geur te verbloemen en/of chemicaliën die je huid en zweetklieren afdichten zodat je überhaupt niet zweet! Wetenschappers leggen verbanden tussen deze chemicaliën en de ontwikkeling van borstkanker bij vrouwen.

Toen ik dit hoorde, heb ik per direct besloten om mijn deo-sprays de prullenbak in te doen en deodoranten zonder aluminiumchloride en aluminium zirkonium tetrachlorohydrexen en alchohol.

Ik kwam als eerste terecht bij deo’s op basis van baking soda. Deze waren vaak of een smeersel of een soort talkpoeder en maakten waar wat ze beloofden, namelijk je stonk niet. Maar ze brachten het een volgende probleem met zich mee; het bleek te agressief voor mijn huid, ik kreeg jeuk onder mijn oksels, het werd rood en na verloop van tijd kreeg ik zelfs een verharde huidlaag wat donkerder was dan mijn normale huidskleur. Niet echt fraai dus!

Dus ging ik verder met mijn zoektocht naar de perfecte, goedwerkende, natuurlijke deodorant. Ik kwam er nog een paar tegen, op basis van zilver wat de bacteriën zou doden maar ook dat werkte net niet goed genoeg.

Totdat ik vorig jaar LaNaturel tegen kwam! Wow!

Een deodorant die echt werkt, die geen huidirritatie veroorzaakt EN die ook nog erg betaalbaar is! Ik heb zelfs in alle vertrouwen een Deo Roll-on aan mijn tienerdochter gegeven (geloof me, zodra zij gaan puberen komen de geurtjes ook vrij).

De Deo Crystal, de Deo Roll-on en de voetenspray van LaNaturel werken op natuurlijke basis en pakken het probleem bij de kern aan. Namelijk door de bacteriën die de nare transpiratiegeur veroorzaken, te doden.

Het kan bij sommige mensen een paar dagen tot twee weken duren voordat een natuurlijke deo helemaal goed werkt, omdat het even z’n tijd nodig heeft om de bacteriën aan te pakken. Maar daarna heb je ook wat! Een goedwerkende deo, die geen giftige chemicaliën in je lichaam brengt!

 

 

LaNaturel DeoCrystal, Deo Roll-on en Voetenspray

Door DeoCrystal eerst een beetje nat te maken, lossen de mineraalkristallen op in het opgebrachte water. Daarna smeer je de nat gemaakte DeoCrystal over de schone okselhuid waarmee een laagje mineraalkristallen achter blijven op de huid.

De opgeloste mineraalkristallen hebben een doorsnede die te groot zijn om de huid binnen te dringen. (bij veel andere deodoranten dringen de aanwezige werkzame stoffen wel de huid binnen, met alle eventuele nadelige gevolgen van dien)

De mineraalkristallen zetten de door het eigen lichaam geproduceerde bacteriën om in niet schadelijke en niet meer ruikende bacteriën. Dat betekent dat er geen onaangename lucht meer aanwezig is!

De werkzame periode is circa 24 uur, uiteraard ook afhankelijk van de omstandigheden.

Laat geen vlekken achter op je kleding.

(we hebben ook een variant voor de heren van de DeoCrystal en de Deo Roll-on)

 

De voetenspray is eigenlijk een deodorant voor je voeten. De spray spuit je tussen je tenen en onder je voeten voordat je je schoenen aantrekt om te voorkomen dat je die verschrikkelijke zweetvoet geuren krijgt.

Let wel op, dat als je zweetvoeten hebt, de geurende bacterien ook in je sokken en schoenen zitten, dus dat je nog wel geurtjes kan ruiken omdat het in je schoen zit. Je sokken moet je op minimaal 60 graden wassen om de bacterien te doden. Om je schoenen weer geurvrij te krijgen kun je baking soda in je schoenen strooien en een nachtje laten staan.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.