vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

Suikerfeest in Coronatijd? Tips voor een bijzondere dag!

Suikerfeest in Coronatijd? Tips voor een bijzondere dag!

May 19, 2020 4 min read

Er is binnen de islamitische gemeenschap een dag in het jaar die vooral in het teken staat van religie, familie, lekker (zoet) eten en samen zijn: Eid ul-Fitr, oftewel Suikerfeest. Helaas wordt Suikerfeest dit jaar massaal overschaduwd door het coronavirus. Gewoon Suikerfeest vieren tijdens de coronacrisis gaat even niet. Veel familieleden zitten vast in het buitenland of mogen door de regels elkaar niet opzoeken. Maar hoe kun je er toch voor zorgen dat je een leuk Suikerfeest beleeft als er een gevaarlijk virus rondgaat? Of hoe kun je Suikerfeest als een feestelijke dag beleven zonder besmettingsgevaar met familie of vrienden? Met deze tips en ideeën wordt het toch een onvergetelijke dag!

Suikerfeest vieren tijdens coronacrisis: wat is het advies?

Tsja, Suikerfeest vieren tijdens de coronacrisis gaat dus even anders dan normaal. Tegen de verspreiding van het coronavirus zijn namelijk een aantal duidelijke maatregelen opgesteld. Zo roept de regering op om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en grote groepen te vermijden. Verder geeft de regering aan dat je alleen naar buiten moet gaan als dat noodzakelijk is. Specifiek voor feestjes en andere bijeenkomsten wordt geadviseerd om deze uit te stellen. Dat betekent dat je door corona fysiek geen familie en vrienden mag verwelkomen op Suikerfeest. Natuurlijk kun je het wel gewoon met huisgenoten vieren, zoals met je gezin, je partner of de vrienden met wie je samenwoont. En de volgende ideeën bewijzen dat er heel veel mogelijkheden zijn voor een gezellig Suikerfeest tijdens corona!

Als je geen groot gezin hebt of alleen bent is Suikerfeest misschien wel een stuk rustiger dan normaal. Je hoeft geen 4 taarten te bestellen of zelf te bakken en het huis hoeft ook niet spic en span te zijn om visite te verwelkomen. Maar hoe maak je er nou wel een feestje van?

Trek die leuke outfit aan en eet wat je normaal op Suikerfeest eet
Wat algemeen voor het leven geldt, is ook ontzettend van toepassing op het Suikerfeest tijdens corona: het is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen! Kies daarom je leukste outfit uit. Daarnaast mag al het lekkere wat zoet is natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg voor een schaaltje van je favoriete snacks die elk jaar weer de tafels sieren.foto ANP

Trakteer jezelf en je dierbaren op een mooi cadeau; het liefst coronaproof
Een nieuwe tas, een VR-bril, dat handige schoonmaakapparaat voor in huis of een nieuwe spelcomputer: waar gaat jou bloed sneller van stromen? Doe het cadeau! Veel gezinnen trekken lootjes om elkaar een mooi cadeau te doen. Ook tijdens corona kun je deze traditie in ere houden! Trakteer jezelf er gewoon op voor Suikerfeest, zodat je even een positieve impuls krijgt. Het liefst kies je trouwens een cadeau dat je direct kunt gebruiken, want dan heb je er tijdens de corona-tijd volop plezier van. En laat je het bezorgen op Suikerfeest, dan voelt het ook echt als een Suikerfeestcadeau. Verras je familie ook met leuke cadeaus die op Suikerfeest bezorgd worden. Laat ze jou beeldbellen wanneer ze het uit willen pakken, om zo samen toch een gevoel van saamhorigheid te creëren.

Nodig familie en vrienden uit… om te videobellen!
Videobellen is een van de handige manieren om in contact te blijven met je dierbaren. Nodig familieleden en vrienden daarom gewoon uit voor een gezellige sessie videobellen! Laat iedereen van tevoren een drankje en wat lekkers klaarzetten en eventueel de juiste app downloaden. Ga bijvoorbeeld voor Houseparty, waarmee je kunt videobellen én spelletjes spelen met maximaal 8 mensen. Beschikbaar voor Android en iOS. Zijn jouw Suikerfeesten normaal gesproken drukbezocht? Kies dan voor de app Zoom, waarmee je met maximaal 100 (!) mensen kunt videobellen. Beide apps zijn beschikbaar voor Android en iOS. 

Laat een maaltijd van een sterrenrestaurant bezorgen
Wist je dat er nu steeds meer restaurants zijn die een culinaire maaltijd bij je thuisbezorgen? En ook nog eens voor een leuke prijs per persoon. Dat is fine dining zonder moeilijke outfit! Bestel je favo-eten en serveer het op die mooie luxe schalen die je normaal nooit uit de kast trekt. Sushi it is...

Doe wat je leuk vindt op Suikerfeest
Naast de familiaire rituelen op zo een bijzondere dag, kun je doen wat jij echt leuk vindt dit jaar! Geen verplichte (schoon)familie bezoekjes waar je normaal je tijd moet uitzitten en je doodmoe bent van die kunstmatige glimlach achteraf. Jij beslist wat je gaat doen. En al zijn de opties nu wat beperkt, er zijn natuurlijk nog steeds heel veel leuke dingen om je mee te vermaken. Je favoriete serie bingewatchen, klussen, tekenen, een goed boek lezen of een marathon bordspellen spelen met je gezin bijvoorbeeld. 

Doe samen een spelletje of kijk een film
Een woonkamer zonder visite betekent natuurlijk ook dat er heel veel tijd is om leuke dingen samen te doen. Speel samen bijvoorbeeld een bordspel, leef je met z’n allen uit op de Nintendo Switch of kijk een leuke uitgekozen film. Suikerfeest tijdens corona is de uitgelezen kans om even niet aan school of werk te denken, maar om tijd samen te hebben. 

Laat taart bezorgen
Ook al kan je niet bij elkaar langsgaan, toch zal Suikerfeest extra bijzonder zijn wanneer je dierbaren verrast met een bezorgde taart! Laat bijvoorbeeld een heerlijke taart bezorgen aan het adres van de (vaak dezelfde) persoon die dit jaar het feest zou hosten.  Want hoe blij zou je zelf zijn als er een enorme taart wordt bezorgd op Suikerfeest?!

Leuk Suikerfeest ondanks corona!
Ondanks het coronavirus kan Suikerfeest dit jaar misschien toch wel een hele leuke dag worden! Druk je geliefden vooral ook op het hart dat er veel mensen zijn die aan hem of haar denken. Het volgend Suikerfeest wordt vast weer als vanouds.

 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.