vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

Tea is like a warm hug in a mug!

Tea is like a warm hug in a mug!

October 16, 2020 2 min read

Chai is afkomstig uit India en kent vele regionale variaties. De folklore rondom Chai dateert van tussen de 5000 en 9000 jaar geleden tot een oud koninklijk hof - in India of Siam. Er werd gezegd dat de regerende koning het recept bedacht als een geneeskrachtige Ayurvedische drank.

De Chai Latte is een culturele fusie: het combineert traditionele masala chai, een melkachtige gekruide thee uit India, met schuimige gestoomde melk van een café latte. De meeste coffeeshop versies van chai hebben weinig over van de traditionele Indiase thee, doordat deze te zoet is met te veel kruiden.

Maar toch, don’t we just looooooove a warm hug in a mug met een heerlijke Chai latte deze herfst?

 

Dit is wat je nodig hebt :

  • 1 theelepel Chai Kruidenmix (kaneel, gember, kardemom, zwarte peper, nootmuskaat, kruidnagel, venkelzaad)
  • 1 1/2 kopjes gewone havermelk (ongezoet)
  • 1 zakje zwarte thee (of 1 theelepel losse zwarte thee in een theezeefje)
  • 1 eetlepel agavesiroop

 

En je maakt het zo :

  1. Klop in een kleine steelpan op middelhoog vuur de chai-kruiden, 1 kopje havermelk en het theezakje samen en breng aan de kook. Na het koken van het vuur halen en 1 minuut laten rusten. Zeef vervolgens door een fijnmazige zeef in een of twee mokken.
  1. Spoel de pan af. Voeg de resterende 1/2 kopje melk en agavesiroop toe. Verwarm de melk tot er zich aan de buitenkant kleine belletjes vormen, maar niet doorkoken! De exacte temperatuur is nodig om het perfecte schuim te krijgen!
  2. Gebruik een handopschuimer, garde of Franse pers om de melk op te schuimen. De Franse pers is onze favoriete methode: voeg de kokende melk toe aan de Franse pers en pomp krachtig tot schuimig, ongeveer 25 keer.
  3. Giet de melk en het schuim gelijkmatig tussen de mokken (of in 1 mok). Bestrooi met extra chai-kruiden en serveer.

 

ENJOY!!!!


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.