vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

6 tips voor mooie, onbeschadigde nagels!

6 tips voor mooie, onbeschadigde nagels!

September 22, 2020 3 min read

Hoe vaak doe je net iets onhandigs waardoor er een stuk van je nagellak afbreekt? Altijd vlak nadat je je nagels hebt gelakt natuurlijk en je niet meer de tijd hebt om nog even snel die ene nagel opnieuw te lakken of behandelen. Er zijn echter dagelijkse bezigheden die je nagels kunnen beschadigen zonder dat je het zelf doorhebt! Lees snel verder zodat jij deze dingen in de toekomst kunt voorkomen.

Tips voor een goede nagelverzorging:

  1. Gooi je oude nagelvijl weg

Een tip die we niet vaak genoeg kunnen herhalen: zorg dat je de juiste tools hebt om jezelf te verzorgen. Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken ‘nog wel even mee te kunnen gaan’, maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien. Investeer in plaats daarvan liever in een vijl die geschikt is voor natuurlijke nagels. Nagelstylisten raden bijvoorbeeld een vijl van glas of kristal aan. Niet alleen gaan deze vijlen erg lang mee, het verplicht je ook als het ware om de juiste richting op te vijlen.

 

  1. Zo vijl je op de juiste manier

Goed, je hebt net een nieuwe nagelvijl gekocht, dan zit je voorlopig wel goed toch? Nou… heb je wel eens gelet op de manier waarop je je nagels vijlt? Vijl bijvoorbeeld altijd één kant op, niet heen en weer. Dit kan je nagel juist beschadigen in plaats van bijwerken. Met name als je een klein spleetje of beschadiging hebt, kun je dit verergeren door beide kanten op te vijlen. Scheurtjes kunnen ook juist ontstaan door beide kanten op te vijlen. Niet doen dus!

 

  1. De zijkant van je nagels vijlen

Vijl daarnaast nooit de zijkant van je nagels in de richting van je nagels. Je mag wel de zijkant van je nagels vijlen, maar doe dit altijd door je nagelvijl rechtop tegen de nagelrand aan de houden. Vijl vervolgens omhoog, zodat je alleen het stukje nagel vijlt dat samenkomt met je huid. Dit voorkomt dat er vuil tussen je nagelriemen en nagelbed gaat zitten.

 

  1. Wees niet te overenthousiast met je nagelbuffer

Heb jij een mooie nagelbuffer in huis om je nagels net wat meer glans te geven? Let dan op dat je niet te vaak over de bovenkant van je nagels heen gaat. De meningen verschillen of je echt nooit de bovenkant moet vijlen en bufferen, maar stylisten raden aan om dit in ieder geval niet te veel te doen. Het bufferen zorgt ervoor dat de keratinelagen van de nagels samendrukken en beschadigen, waardoor de gezondheid van je nagel achteruit gaat.

 

  1. Verwijder je oude nagellak

Het lijkt zo verleidelijk, zeker als je transparante lak draagt. Gewoon de nagellak erop laten zitten tot het er vanzelf af gaat. Als je nagellak echter te lang laat zitten, kunnen je nagels beschadigen. De schilfers nagellak trekken stukjes van de keratine laag mee van je nagels, waardoor deze verslechteren. Op tijd je nagellak verwijderen is dus een must (ook al is die kleur nog zo leuk…).

 

  1. Gebruik ‘gezonde’ nagellak

Het grote voordeel aan gelnagels is natuurlijk dat de kleur lang mooi blijft op je nagels. Maar als je eenmaal een nieuwe kleur wil, duurt het heel lang voor je de lak eraf hebt. En worden je nagelbedden grof gevijld zodat de gellak langer blijft zitten. Maar of dat gezond is…
Een goed alternatief zijn de halal en vegan gecertificeerde nagellak merken van bijvoorbeeld Sampure Minerals en Nailberry. Deze verkleuren je nagels niet, zijn niet schadelijk voor je nagels en blijven icm een topcoat heel lang goed zitten!

 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.