vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden

Hijamaah oftewel Wet Cupping! Het medicijn tegen al je fysieke klachten? Wij probeerden het zelf...

Hijamaah oftewel Wet Cupping! Het medicijn tegen al je fysieke klachten? Wij probeerden het zelf...

April 08, 2020 3 min read

Hijaamah oftewel Wet Cupping salons schieten in Europa als paddenstoelen uit de grond en al veel Hollywood sterren hebben de weg naar deze lichaam reinigende behandeling gevonden. Miss UMA plande een afspraak in Amsterdam in,  voor het ervaren van dit eeuwenoude ritueel. Heeft het ons geholpen? 

 

Klachten
Als gevolg van een auto-ongeluk in 2018 heb ik nu ruim 2 jaar pijnklachten aan nek, boven- en onderrug en daardoor last van slaapproblemen. Sindsdien behandeld door meerdere fysiotherapeuten, MRI scans gehad en het hele alfabet aan pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen geprobeerd. Niks hielp en alles werd gelinkt aan stress... 

Ik ken iemand, die iemand kent
Mijn lieve buurvrouw wees mij op een alternatieve geneeswijze die al eeuwen vanuit de islamitische gemeenschap wordt aangemoedigd. Hijaamah is het enige wat haar hielp bij veel klachten, dus snel een afspraak ingepland bij Hijama Diamond Healing in Amsterdam.

Volgens de Hijaamah-leer zijn een aantal dagen in de maand Soenah die bevorderlijk worden beschouwd voor het slagen van je behandeling. Je kunt dus niet alle dagen van de maand terecht. 

Voorbereiding
Drie dagen voor de afspraak kreeg ik van Naima, mijn behandelaar, de instructies ter voorbereiding. Belangrijkste punten zijn 3 uur ervoor niet te eten of drinken, 24 uur geen intensieve werkzaamheden te verrichten, 24 uur geen intensieve reizen te volgen en 24 uur niet intiem te zijn. Na de behandeling gelden dezelfde regels en wordt ook aanbevolen geen zware maaltijden te nuttigen.

De behandeling
Bij binnenkomst voel ik mij rustig worden door de Koran recitatie die door een speakertje de ruimte vult. De salon straalt een rustgevende sfeer uit. Mijn buurvrouw merkt dat ik een beetje nerveus ben voor deze eerste ervaring en stelt mij gerust. Op tafel staat water en wat kommetjes met gezonde snacks, nootjes, dadels en gedroogd fruit.

Juiste intentie
Naima vraagt mij naar mijn klachten en legt uit hoe belangrijk het is een Hijaamah behandeling met de juiste intenties te volgen. Intentie is in mijn beleving de sleutel tot alles dus ik neem haar advies aan. Mijn rug wordt met versgeperst olijfolie ingesmeerd en zij begint met een bindweefselmassage. Zij merkt al meteen waar de knelpunten zitten en geeft die wat meer aandacht. Wanneer de eerste cup wordt geklemd op mijn rug en in mijn nek voel ik hoe deze vacuüm getrokken wordt en hoe mijn huid trekt. Tijdens de behandeling stelt zij voor een Roekiyah sessie te doen wat helpt tegen vatbaarheid en het verdrijven van eventuele boze ogen. Ik ga zwaarder ademen en word licht emotioneel. Haar stem is rustgevend, prettig en ik voel mij rustig worden.

Bloody Maryam
De cups worden even verwijderd, op dezelfde plek worden kleine minuscule sneetjes geplaatst met een schoon scherp mesje, de cups worden weer geplaatst en deze worden weer vacuüm getrokken. Dit voel ik. Het tintelt, brand een beetje en ik voel dat mijn lijf moet werken. Na een paar minuten worden de cups, licht gevuld met bloederig, slijmachtig weefsel, verwijderd en mijn rug schoongemaakt. De cups zijn gevuld met bloedstolsels wat je lijf normaal niet kan afvoeren. Dit ziet er niet fris uit. Mijn rug is rood, en versierd met 7 reuze 'zuigzoenen'. Ik sta op en voel mij een beetje licht in mij hoofd. Naima adviseert regelmatig een Hijaamah behandeling te laten doen om snel van de klachten af te komen.

Na 1 week
De dagen na de behandeling voel ik nog de handen van Naima op mijn rug, dit komt door de pittige massage voorafgaande de behandeling. De 'zuigzoenvlekken' zijn al snel weg en van de sneetjes is niets te zien. Ik merk iets verlichting wat betreft hoofdpijn en merk dat ik wat meer kan draaien met mijn nek.

De combinatie van spiritualiteit met het gebruik van natuurlijke producten vond ik een bijzonder prettige ervaring. Los van de positieve effecten die het op korte of lange termijn zou moeten brengen denk ik dat iedereen altijd wel een goede bindweefselmassage kan gebruiken. Ik plan een vervolgafspraak in. 


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.