vóór 23.00 uur besteld, de volgende werkdag GRATIS verzonden

Welke type foundation past het beste bij jouw huidtype?

Welke type foundation past het beste bij jouw huidtype?

June 25, 2020 3 min read 1 Comment

Het blijft lastig jouw huidtype te herkennen. Meerdere externe factoren kunnen invloed hebben op je huid waardoor dit telkens verandert: periode van het jaar, hormoonhuishouding, voeding of emotionele gesteldheid. Om het een stuk makkelijker te maken de juiste type foundation te vinden die bij je past, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Zo weet je zeker of je voor de liquid of baked foundation moet gaan, of dat de losse poeders beter bij je passen. Belangrijk is eerst je huidtype vast te stellen:

 Normale huid

 • Voelt soepel aan en met een gelijkmatige textuur over het hele gezicht.
 • Wangen zijn het droogste gebied, maar niet noodzakelijkerwijs droog.
 • Het gezicht kan glimmen in de T-zone (voorhoofd, neus en kin).

Droge huid

 • Na het douchen voelt de huid trekkend, ruw en droog aan. 
 • Kan gevoelig zijn.
 • Veel last van schilfertjes en velletjes rondom de neus en wangen.
 • De poriën van de huid zijn nauwelijks zichtbaar.

Vette huid

 • Het gezicht en vooral de T-zone glimt en is vettig.
 • Veel last van onzuiverheden en puistjes.
 • Kan zichtbare grove poriën hebben.

Gevoelige huid

 • Kan variëren van droog tot vettig.
 • Kan jeuken en vlekkerig zijn.
 • Snel geïrriteerd door cosmetica, crèmes en reinigingsmiddelen.

Gecombineerde huid

 • Vettig en vaak met grote poriën in de T-zone.
 • Kan een droge huid hebben op meerdere plekken.

Welke type foundations bestaan er eigenlijk?

Liquid foundation / vloeibare foundation

Vloeibare foundation bedekken over het algemeen je gehele gezicht. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een vloeibare foundation omdat het makkelijk is aan te brengen en het er het meest natuurlijk uit ziet. Vloeibare Foundation is verkrijgbaar op waterbasis en op oliebasis. Als je van nature een schone huid hebt is vloeibare foundation de beste keus. Deze trekt iets in de huid waardoor je een egale look krijgt. Liquid foundations zijn verschillend in structuur. Je hebt hele vloeibare, die wat minder dekken en licht camoufleren en die met een wat dikkere creme structuur die goed oneffenheden en kleurverschillen verbergen.

Crème foundation

Créme foundations zijn normaal gesproken de eerste keuze van visagisten. Ze zijn verkrijgbaar als sticks en zorgen voor een goede dekking van het gezicht. Het lastige aan dit type foundation is, is dat de tint perfect moet passen bij je huidtint. De juiste tint voor jouw huid is niet altijd verkrijgbaar. Heeft de créme foundation niet de juiste tint dan is het resultaat beduidend minder.

Loose Powder foundation

Vandaag de dag is elke vrouw opzoek naar make-up dat snel aangebracht kan worden. In een paar minuten er mooi uitzien is belangrijk. Je kunt voor de snelle aanpak het beste foundation poeder oftewel loose powder gebruiken. Dit is een neutrale poeder en foundation in één. Het combineert het makkelijk aanbrengen van de poeder met de perfecte dekking van een foundation. De loose powder kun je ook mengen met andere kleuren om beter tot jouw huidskleur te komen.

Baked Powder foundation

Daar waar de loose powder vaak lastig is vanwege het knoeigevaar, kan de baked powder een goed alternatief zijn. Voor het snel en makkelijk aanbrengen van foundation is de baked powder perfect. Deze poeder is in vaste vorm waardoor je minder knoeit en je sneller klaar bent. Deze is wel lastig te mengen met andere poeders.

Welke type foundation past het beste bij jou?

  • Ga bij de normale huid voor een gekleurde dagcrème of een olievrije crème-foundation.
  • Voor de droge huid kunt je ook een gekleurde dagcrème kiezen, maar een vloeibare foundation kan ook goed zijn.
  • Draag voor een vette huid een olievrije vloeistof of crème. Vooral bij een vette huid, is het prettig om bijvoorbeeld een poeder foundation te gebruiken zoals een baked powder of mineral loose powder.
  • Voor gevoelige huid is het belangrijk voorzichtig te zijn bij het selecteren van een geschikte foundation. Het meest veilige is een minerale foundation of poeder. Deze zijn compleet vrij van chemische ingrediënten die allergieën en reacties uitlokken. In welke vorm maakt niet uit; loose, baked of liquid.
  • Voor een gecombineerde huid heb je wellicht het hele jaar door verschillende soorten foundation nodig. Afhankelijk van het weer en de temperatuur is het fijn vooral bij minerale foundation te blijven. Dan hoef je niet steeds van foundation te veranderen.

  Kleur testen

  De laatste stap is het vinden van de juiste kleur. In onze shop zie je meerdere merken waarbij shadefinders helpen je de juiste kleur te selecteren. De kleur kan het beste worden getest op de onderkaak en nek, maar het is een goed idee om ook een controle op het voorhoofd te doen. Met een vette huid kan het extra lastig zijn, omdat de olie van je huid na een korte tijd de kleur anders kan ogen. Neem bij twijfel altijd 1 tintje donkerder. Deze kun je altijd met je dagcrème mengen om iets lichter te maken.

   

   


  1 Response

  Joyce
  Joyce

  December 03, 2020

  Dit artikel is precies de uitleg waar ik naar op zoek was en – wat aan heb.

  Dankjewel Miss Uma stars ✨

  Leave a comment

  Comments will be approved before showing up.